2009. május 8., péntek

Király apuka kezében van Tóth Lüszi karrierje

borsonline.hu

2009.05.07. 06:45
Évek múlva lehet csak befutott művész Tóth Lüszi. A tizennégy éves kislány felnőtt témájú dalokat akar énekelni szólólemezén, a lemezkiadók szerint azonban ez még túl korai lenne. Az egyetlen, aki talán segíthet neki, az Király Viktor édesapja, Tamás.


Király Tamás nem tudja eldönteni, milyen stílus állna jól a tinilányoknak, Lüszi azonban pontosan tudja, mit akar: felnőttnótákat énekelni


Hosszú éveknek kell eltelnie, míg sikeres lehet Tóth Lüszi. 2009 legjobb női hangja éppen abban a korban van, amikor még a lemezpiac profi szakemberei sem tudják eldönteni, milyen hangvételű lemez állna jól neki. Lüszi legszívesebben felnőtt témájú, szerelmes dalokat énekelne, ám úgy tűnik, erre nem vevők a kiadók. Egyedül Király Viktor édesapja, az EMI művészeti vezetője fontolgatja, hogy esetleg szerződést köt a kislánnyal, de még neki is komoly fejtörést okoz, hogy milyen irányba terelgesse Lüszi karrierjét. Már ha egyáltalán együtt fog dolgozni a kislánnyal. – Lüszi tehetséges kislány, de sajnos éppen köztes korban van. Gyereknek felnőtt, felnőttnek még gyerek. Kérdés, hogy mennyire vehető tőle komolyan, ha szerelmes számot énekel. Az tény, hogy minden esetben a művésznek kell eldöntenie, milyen utat szeretne járni, azt azonban nem hiszem, hogy Lüszi ítélőképes ebben a kérdésben. Egyelőre nem látjuk, melyik az terület, ahol ő jó lehet – magyarázta Király Tamás. Pedig Lüszi és édesanyja, Edit asszony éppen Királytól remélte, hogy végre elkészülhet a bemutatkozó album. Egy ideig ráadásul úgy tűnt, hogy az egyik legsikeresebb slágerszerző, Kasza Tibor is részt vesz a munkában, ám az együttműködésből végül semmi sem lett. – Tibi már a tehetségkutató alatt is jelezte, hogy szívesen elkészítené a lemezt, sajnos azonban az EMI megfúrta az ötletet – kezdte Edit asszony. – Király Tamás azt mondta, akkor adná ki a lemezt, ha Fenyő Miklós jegyezné a dalokat, vagy ha Lüszi olyan számokat énekelne, mint annak idején Szandi. Később azt javasolta, hogy a lányom szálljon be egy ABBA szerű gyerekzenekarba. Lüszi azonban a saját útját akarja járni. Ha nem engedik neki megvalósítani az ötleteit, akkor majd pár év múlva újra felküzdi magát, és olyan lemezt csinál, amilyet akar.
Koltay

Nincsenek megjegyzések: