2009. április 20., hétfő

A megasztár szórja el kultúránk szeleteit

Hoppá - Meghajol Bartók Eszter előtt Európa!

Sikert sikerre halmoz az egykori megasztár - Bartók Eszter számára nagy elismerés, hogy zenekarával számos európai országba hívják fellépni. Bordeaux-ban háromszor tapsolták vissza.
2009.04.20 09:25, ma.hu

Új formációval hódítja meg Európát Bartók Eszter - A Megasztár színpadán ismertté vált énekesnőnek Hangfestők zenekarával már számos külföldi fellépése volt.

Márciusban Madridban, április elején Párizsban, majd Bordeaux-ban is fellépett. Énekel magyar és spanyol nyelvű népdalfeldogozásokat, valamint saját dalait. 2008-ban egy zaragozai világkiállításon szerepeltek, az ottani siker óta hívják őket mindenhova: vigyenek egy szeletet a magyar kultúrából. Bordeaux-ban háromszor is visszatapsolták Esztert és zenekarát - mesélte a sztár a Napi Ásznak.

A Hangfestők formációt Bartók Eszter, Sinha Róbert és Vidák Róbert alkotja - előbbi klasszikus gitáron, utóbbi pedig flamenco gitáron kíséri az énekesnőt.

A spanyol fővárosba a Magyar Gazdasági Évad kapcsán rendezett eseményen lépett fel a zenekar. Ezt követően a Conde Duque kulturális központban játszottak, méghozzá teltház előtt.

A madridi sikert követte a franciaországi. Az Interférences Hongroises fesztiválra hívták Eszter és együttesét. A franciák előtt a Magyar Kulturális Intézetben léptek fel.

Bartók Eszter természetesen itthon is örömmel áll színpadra, s nemrég a Nyíregyházi Főiskola arca lett: maga is ebben az intézményben végzett, de édesapja szintén a Nyíregyházi Főiskolára járt.

Az énekesnő tanító-magyar szakon diplomázott, de az élet a zene felé sodorta.

Elmondása szerint már akkoriban is tele voltak előadásjegyzeteinek margói a dalszövegeivel...

Ez azért nem semmi szerintem, hajrá Eszter!:)

Nincsenek megjegyzések: